Brudepar kysser etter ferdig vielse, bryllupsfoto

Hvordan velge riktig bryllupsfotograf? 

Det å velge riktig bryllupsfotograf kan føles som et helt ekstremt vanskelig valg (kanskje noe av det vanskeligste med bryllupsplanelggingen) fordi det både er en stor investering og det er så mange faktorer som er viktige for at det skal bli bra.  Så her er et par tips til deg som skal velge deg en bryllupsfotograf! 

Nr en. Stil! Se på og gjør deg kjent med stilen til fotografen du vurderer og vær sikker på at du liker den. Vi fotografer har stil over bildene våre på samme måte som du har en klesstil, og den er vanskelig eller ikke ønskelig å forandre på. Eksempelvis hvis du (som meg) elsker å gå i svart og tykke strikkagensere så skjer det mest sannsynlig ikke at jeg tar på meg en neonfarget singlet.

Det er et litt enkelt eksempel, men vi fotografer spesialiserer oss inn på stilen vår og blir gode på og foretrekker akkurat den stilen. For oss er hvert bilde et lite kunstverk som vi setter navnet vårt på, og dermed vil vi jobbe i tråd med vår stil. Så, finn ut hva du liker og vil ha først og så finn en fotograf som er veldig god på akkurat det!

Nr to. Kjemi! Okei så har du funnet en fotograf med stilen du foretrekker og so far so good. Ta et lite møte med fotografen dere vurderer og test kjemien litt. Kommer dere godt overens? Har dere ting til felles? Er dere komfortable med hverandre? Alt dette har mye å si på hvor bra bildene deres blir. Dersom dere har god kjemi og kan le og skravle sammen vil det også være lettere for dere å stå foran kameraet og det vil også vøre enklere for dere å si hva dere vil ha, si deres ideer osv. Det vil også vre enklere for fotografen å bli kjent med dere og kunne være kreative med dere som igjen vil kunne skape noen magiske bilder ingen andre har.

Nr tre. Profesjonalitet. Dette er den litt kjipe biten men gjør litt research rundt fotografen og sjekk at de er profesjonelle, både ved å ha firma og drive lovlig ,ikke svart, og ved å ha omtaler og en portefølje å vise til over tidligere arbeid. Jeg sier på ingen måte at nyoppstratede ikke kan være døds-gode, vi har jo alle vært der, men da må det kommuniseres godt i forkant og det er en risiko dere eventuelt velger å ta. Det er mange som starter opp som fotografer, og mange som ønsker å jobbe innen bryllup, men det gjør dessverre også at det er en del som ikke driver profesjonelt og som det er høyere risiko ved. I jungelen av bryllupsfotografer er dette viktig å huske på, og det er også gjerne sånn at pris og kvalitet henger veldig sammen i denne bransjen.

Hjalp dette deg noe mot å velge riktig fotograf for dere? Dersom dere vil lese litt mer om hvem jeg er og hvem parene mine er så kan dere se på bryllups-siden min. Og jeg er alltid åpen for et møte for å teste om kjemien er der!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle